אחת האמירות היותר מפורסמות של המשקיע האגדי וורן באפט מתייחסת לאהבתו לפוקר, הוא טוען שאם עברה חצי שעה מתחילת המשחק ואתה עדיין לא בטוח מי הולך לספק את הרווחים, כנראה שזה אתה!

יש המון הקבלות בין משחק פוקר למסחר בבורסה, כנראה ששחקן פוקר טוב יכול לעשות את המעבר גם לבורסה. לשחקן פוקר טוב יש תפיסה טובה של הסתברויות,קרי, מה הסיכוי שלי להרוויח בהינתן הקלפים שיש לי ביד והקלפים שכבר על השולחן.
שחקן טוב יודע לנהל כספים, יכול לקרוא במידה מסוימת מהם הקלפים שיש ליריביו בשולחן ולהבין שהוא ביתרון וזה הזמן ללחוץ קצת יותר על הגז.
הבורסה דומה למשחק פוקר מאוד גדול כאשר הפלופ פתוח לכולם כל הזמן וכל שחקן מנסה להעריך מה יעשו השחקנים עם הכי הרבה כסף(הציפ לידרים).
אחד הכללים הכי חשובים מבחינתי בקניית מניה זו הבנה ברורה של יחסי הכוחות בין הקונים למוכרים.
סביר להניח שאם אנחנו מסתכלים על מניה עשר דקות ואנחנו לא מבינים את יחסי הכוחות שלה, במילים אחרות, לא מבינים מהי המגמה הראשית ואיפה נמצאים כל המוקשים שיכולים להפיל אותנו, הסיכוי שלנו להרוויח כסף מהמניה מאוד נמוך.
חשוב מאוד לקחת מניות עם התנהגות ברורה וקלה אחרת, כמו שבאפט אומר כנראה שאנחנו נהיה השחקנים שמספקים לשחקנים האחרים את הרווחים.
Comments